8 tévhit a GPS nyomkövetéssel kapcsolatban

A GPS nyomkövetés bevezetését nem mindenki támogatja, ellenvetéseiket ésszerű feltevésekkel magyarázzák. Azonban a valós tapasztalatok, amelyekről a felhasználók mesélnek, egy teljesen más, sokkal pozitívabb képet festenek a technológiáról. Minden “mítoszt” a listán egy valós felhasználó válasza követ, amelyet a saját tapasztalatai alapján írt.

1. mítosz: “Nincs szükségünk GPS nyomkövetésre, mert megbízunk az embereinkben.”
A GPS nyomkövetés nem arról szól, hogy megfigyeljük az alkalmazottak minden lépését, hanem a megfigyelési költség és az eredménytelenség csökkentéséről. A GPS nyomkövető rendszerek bizonyítottan csökkentik az üzemanyagra és karbantartásra elköltött összegeket, növelik az útvonaltervezés és a diszpécserszolgálat hatékonyságát, biztonságot nyújtanak a sofőrnek, valamint növelik a válaszok gyorsaságát és pontosságát az ügyfelek kérdéseire.

2. mítosz: “Minden sofőrünk kilép, ha áttérünk a GPS nyomkövetésre.”
Több ezer ügyféltapasztalat cáfolja ezt a hiedelmet. Valójában miután az alkalmazottak megismerik a GPS nyomkövetést, erre támaszkodnak több dologban is, például amikor útvonaltervezésről, országúti támogatásról vagy a munka időben elvégzett igazolásáról van szó. A legtöbb esetben a GPS nyomkövetés megszünteti az időigényes papírmunkát és biztonságot nyújt a sofőrnek és a rakománynak egyaránt.

3. mítosz: “A GPS nyomkövető rendszereket nehéz beszerelni és használni.”
A legtöbb flottakövető rendszer ugyanazzal az alap összetevőkkel rendelkezik: GPS eszköz beszerelése minden járműbe és egy felhasználói felület, ami elrendezi és megjeleníti az összegyűjtött információkat. A beszerelés és a rendszerek használata is egyszerű. Egy tisztességes és tapasztalt értékesítő azért dolgozik flottamenedzserekkel, hogy minél zökkenőmentesebben valósítsa meg a flottamenedzsment megoldásait. Értelmezze a rendszer adatait és javítsa a hatékonyságot, biztosítsa az értelmes és elérhető technikai tanácsokat annak érdekében, hogy megválaszolja a szolgáltatással kapcsolatos kérdéseket.

4. mítosz: “A GPS nyomkövetés felesleges. Elég jól tudom követni a flottát mobiltelefonok segítségével.”
Habár kommunikáció szempontjából hasznosak, a mobiltelefonok/kézi nyomkövetők nem tudnak használható információt biztosítani a flottamenedzsereknek, mint például valós idejű járműpozíció, motor státusz, a megállások és állással töltött idő és más értékes számok, mint például távolság, üzemanyagfogyasztás vagy gyorsulási minták. A mobiltelefonokat/kézi nyomkövetőket könnyen ki lehet kapcsolni, elejteni/összetörni vagy otthon felejteni. Még ha jól is működnek, a mobiltelefonok inkább embereket követnek, mint mozgó eszközöket.

5. mítosz: “Minden GPS nyomkövető rendszer lényegében egyforma. Ha meg tudod mondani bármelyik pillanatban, hogy merre vannak a járműveim és információval szolgálsz a napi aktivitásukról, az nekem már megfelel.”
Ez az igény ésszerűnek tűnik, azonban a GPS rendszerek üzletnövelő potenciálja a flottamenedzsmentek számára többet nyújt, mint pontok követése a térképen. A GPS szolgáltatás használói akkor veszik észre az összegyűjtött információ teljes hatását, miután már egy ideje rendszeresen használják. Sok szolgáltató egyszerűen csak alap GPS nyomkövetést nyújt, viszont nem segít az ügyfeleknek, hogy befolyásolják a technológiát annak érdekében, hogy megváltoztassák az üzleti ügyeik intézésének a módját. Amikor értékeled a GPS nyomkövető szolgáltatókat, vedd figyelembe, mennyire érdeklődnek az ügyfél üzleti háttere, egyedi igényei és célkitűzései iránt.

6. mítosz: “A GPS nyomkövető rendszer csak egy termék a sok közül, amit megvehetek, hogy produktívabbá tegyem a cégemet.”
A GPS nyomkövetést nem egy terméknek kell tekinteni. Ez egy szolgáltatás, amire a flotta feliratkozik – egy szolgáltatás, ami olyan információkat szállít a flottamenedzsernek, amelyeket ő nem tud összegyűjteni, valamint növeli a vállalat produktivitását és profitabilitását.

7. mítosz: “A cégem nem engedheti meg magának a GPS nyomkövetést.”
Az ár egy érthető aggodalom. A GPS nyomkövető rendszerekhez minden járműbe be kell szerelni egy eszközt és havi előfizetésre van szükség. Ugyanakkor ezek a szolgáltatások komoly eredménytelenségeket ismertek fel: felesleges túlórák, hatástalan útvonaltervezés, oldalsó utak, felesleges motorjáratás, meggondolatlan vezetés stb. Az ezekre havonta kiadott pénz gyakran túlszárnyalja a GPS nyomkövető rendszer árát. A legtöbb flottának az első pár hónapon belül megtérül a rendszerbe fektetett pénze, a kevesebb túlóra, alacsonyabb üzemanyag költségek és biztosítási prémiumok, valamint a kevesebb járműkarbantartás miatt is.

8. mítosz: “A GPS nyomkövetés egy bizonyítatlan technológia.”
A GPS technológia (a képesség, hogy bármikor meghatározzanak és kövessenek egy tárgyat valós időben műholdakkal és vezeték nélküli kommunikációval) már évtizedek óta hatékonyan működik. A technológia manapság már könnyen elérhető a fogyasztók számára.

Megtetszett a GPS nyomkövetés? Többet szeretnél róla tudni?

Ismerd meg szolgáltatásunkat Írj nekünk

Átlátható, gyors és eredményes megoldás cégeknek.