Autóbéreldék, járműkölcsönzés

Magyarországon a car-sharing szolgáltatások mellett népszerűek a klasszikus autókölcsönzők: egy-egy napra vagy több hétre magánszemélyek, vállalkozások egyaránt bérelhetnek személygépkocsit és kistehergépjárművet. De milyen kihívásokkal találkozik a béreldét működtető vállalkozó?

Messziről jött ember…

A legnagyobb kockázatot az autóbéreldék számára az jelenti, hogy gyakorlatilag bárki kölcsönözhet járművet érvényes jogosítvánnyal, és a kaució egy potenciális baleset vagy lopás költségeit nem fedezi. Olyan távoli kontrollra van tehát szükség, amellyel megakadályozható a vezető továbbhaladása, ha az gyorshajtást követ el, balesetet okoz, esetleg előzetes megbeszélés nélkül elhagyja az országot a gépkocsival.

A távoli leállítás megálljt parancsol

A távoli leállítás funkció megoldást jelenthet a fent említett problémára. A gyakorlatban az önindító blokkolása történik a tracker speciális beszerelésével - a balesetek elkerülése érdekében nem javasoljuk a gyújtás menet közbeni megszakítását. A funkció aktiválható/deaktiválható egy SMS-ben kiküldött parancs vagy az IneTrack rendszerben Profi előfizetés esetén egy gomb megnyomásával is. További hasznos funkcióként megemlíthetjük a hirtelen fékezés és sebességtúllépés riasztásokat, amelyeket szintén járművenként lehet beállítani, és jól monitorozható segítségükkel a vezetési stílus, így tehát a térképes felületen látható, merre járnak az autóval, hogyan vezetik azt és szükség esetén lehetséges a beavatkozás, így a károkozás elkerülése.

Tracker választás

Milyen nyomkövetőt érdemes választani? Mindenképpen a műszerfal mögött elhelyezhető, beszerelhető trackerre van szükség. Legjobb választás az Alap csomagban is elérhető Teltonika FMB920 prémium minőségű nyomkövető. Ha egyéb funkciókra, mint pl. sofőrazonosítás, immobilizer is szükséged van, a Profi csomagban kapható Teltonika FMB120 eszközt ajánljuk.

Megtetszett a GPS nyomkövetés? Többet szeretnél róla tudni?

Ismerd meg szolgáltatásunkat Írj nekünk

Átlátható, gyors és eredményes megoldás cégeknek.