Hogyan segít vállalkozásoknak a GPS nyomkövetés?

10+1 tipp, hogy a GPS nyomkövetés hogyan segít az eredmények gyors elérésében.
Manapság azt tud a legjobban érvényesülni a piacon, aki képes rá, hogy optimalizálja cége működését. Ehhez az első lépés, hogy látni, mérni lehessen a jelenlegi folyamatokat, majd a rendelkezésre álló adatokat elemezve feltárásra kerüljenek a problémás esetek. Ebben a folyamatban nagyon nagy segítség lehet egy GPS nyomkövető rendszer bevezetése.

1. Bármikor, bárhonnan követhető, merre járnak a járművek
A valósidejű nyomkövetés növeli a hatékonyságot, fölöslegessé válnak a “hol jársz, merre vagy” telefonhívások, hiszen élőben látható az autók helyzete.

2. Csökkenthető az üzemanyagfogyasztás
Felmérések szerint a GPS nyomkövető rendszer bevezetése már önmagában 10-15%-kal csökkentheti az üzemanyag-kiadásokat, és a gépjárműhasználattal kapcsolatos esetleges visszaéléseket.

3. Menetlevelek és kimutatások készíthetők
Az automatikus menetlevél-generálással csökkenthető az adminisztráció, a különböző kimutatásokkal pedig megtudható, hogy melyik jármű merre járt, hány kilométert tett meg, ki és mikor vezette.

4. Külön mérhető a járművek céges és a magán használata
Egy járműbe szerelt kapcsoló segítségével vagy utólag a webes felületen elkülöníthetőek a járművek céges és magán útvonalai.

5. Partnerek és ügyfelek kezelése térképes felületen
Lehetőség nyílik a partnerek, illetve kiemelt zónák (POI-k) kijelölésére a térképen. A partnerek és zónák nevei ezután a menetlevélben is megjelennek.

6. Értesítések és riasztások állíthatók be
A Geofence (geokerítés) funkció segítségével értesítéseket küld a rendszer, ha a jármű belépett egy kijelölt zónába, vagy elhagyta azt. Ezen kívül számos egyéb értesítés állítható be (pl. ajtónyitás, gyújtásráadás...stb.)

7. Sofőrazonosítás használata
A sofőrazonosító kulcsok segítségével megtudható, hogy melyik járművet mikor és ki vezette, illetve, melyik sofőr mikor hol járt.

8. Emlékeztetők kezelése
A gépjárművekkel kapcsolatos adminisztrációs feladatok online vezethetők, hogy biztosan ne felejtődjenek el. A rögzített feladatok közeledtéről e-mail értesítést küld a rendszer a flottakezelőnek, hogy aktuális pl. az olajcsere, jogosítvány lejárat, menetlevél leadás, törlesztőrészlet fizetés stb.

9. Útvonal statisztikák készítése
Megtett út és idő alapú diagramok segítségével készíthetők látványos kimutatásokat az egész flottádra. Havi vagy heti riport kérdezhető le az összes járműről egyszerre.

10. Útvonal nyilvántartás automatikus vezetése
Látványos költség-kimutatások készíthetők az egész flottára. Továbbá útnyilvántartás és kiküldetési rendelvény formanyomtatványok generálhatók a járművekhez és sofőrökhöz egyaránt, melyek egyszerűen exportálhatóak is.

10+1. Mobil alkalmazások használata
Bármikor ellenőrizhető a flotta állapota mobiltelefonról, tabletről.

Megtetszett a GPS nyomkövetés? Többet szeretnél róla tudni?

Ismerd meg szolgáltatásunkat Írj nekünk

Átlátható, gyors és eredményes megoldás cégeknek.