Járműkövetés, járműkölcsönzés

jarmukovetes-jarmukolcsonzes

Magyarországon a car-sharing szolgáltatások mellett népszerűek a klasszikus autókölcsönzők: egy-egy napra vagy több hétre magánszemélyek, vállalkozások egyaránt bérelhetnek személygépkocsit és kistehergépjárművet. De milyen kihívásokkal találkozik a béreldét működtető vállalkozó?

Messziről jött ember...

A legnagyobb kockázatot az autóbéreldék számára az jelenti, hogy gyakorlatilag bárki kölcsönözhet járművet érvényes jogosítvánnyal, és a kaució egy potenciális baleset vagy lopás költségeit nem fedezi. Olyan távoli kontrollra van tehát szükség, amellyel megakadályozható a vezető továbbhaladása, ha az gyorshajtást követ el, balesetet okoz, esetleg előzetes megbeszélés nélkül elhagyja az országot a gépkocsival.

A távoli leállítás megálljt parancsol

A távoli leállítás funkció megoldást jelenthet a fent említett problémára. A gyakorlatban az önindító blokkolása történik a tracker speciális beszerelésével - a balesetek elkerülése érdekében nem javasoljuk a gyújtás menet közbeni megszakítását. A funkció aktiválható/deaktiválható egy SMS-ben kiküldött parancs vagy az IneTrack rendszerben Profi előfizetés esetén egy gomb megnyomásával is. További hasznos funkcióként megemlíthetjük a hirtelen fékezés és sebességtúllépés riasztásokat, amelyeket szintén járművenként lehet beállítani, és jól monitorozható segítségükkel a vezetési stílus, így tehát a térképes felületen látható, merre járnak az autóval, hogyan vezetik azt és szükség esetén lehetséges a beavatkozás, így a károkozás elkerülése.

Tracker választás

Milyen nyomkövetőt érdemes választani? Mindenképpen a műszerfal mögött elhelyezhető, beszerelhető trackerre van szükség. Legjobb választás az Alap csomagban is elérhető Teltonika FMB920 prémium minőségű nyomkövető. Ha egyéb funkciókra, mint pl. sofőrazonosítás, immobilizer is szükséged van, a Profi csomagban kapható Teltonika FMB120 eszközt ajánljuk.

Kérdésed van? Lépj velünk kapcsolatba!

Szakértő kollégáink várják jelentkezésedet, hogy egy ingyenes telefonos konzultáció során felmérjék pontos igényeidet!

Lépj velünk kapcsolatba!  
IneTrack GPS Nyomkövetés Kft. 

Arra koncentrálunk, hogy a legjobb nyomkövető rendszert adjuk ügyfeleinknek, a legjobb partnereket találjuk meg és eközben jól érezzük magunkat. Hisszük, hogy okos hozzáállással mindenki számára hasznos és jövedelmező együttműködés alakítható ki.