Szervizcsapat irányítása, ellenőrzése

Rengeteg olyan cég létezik, ahol a klasszikus irodai munka helyett a kollégák szinte egész nap úton vannak és ügyfeleket látogatnak, ők az ún. mozgó munkatársak. Ilyen típusú munkavégzésnél nehéz monitorozni, hogy a munkatárs mennyire tölti hasznosan a munkaidőt, azaz a cég a humán erőforrását milyen jól hasznosítja.

Nincs otthon a macska...

Pontosabban a felettes, ugyanis ő az irodában maradt, a munkavállalók viszont kirajzanak a terepre és ügyfeleket látogatnak, mert mondjuk liftek vagy fénymásológépek javításával foglalkoznak. A konkrét példában két dolgot érdemes szétválasztani: az utazással töltött időt és az ügyfélnél/tényleges munkavégzéssel töltött időt. Amennyiben ezek a folyamatok mérhetővé válnak, jóval könnyebb lesz a szerviz csapatok elosztása egy adott területen, kimutatható, hogy reális időt töltenek-e el a dolgozók egy-egy ügyfélcímen, átszervezéssel lehetővé válik a hatékonyságnövelés, illetve kiderül, hogy a manapság egyre dráguló üzemanyagárak mellett jól gazdálkodnak-e a céges vagyonnal, azaz nem tesznek-e kerülőutakat.

Adatból látványos kimutatások

Néhány alapvető adatból egészen komplex következtetéseket tudunk levonni. Az IneTrack rendszer alapja magas megbízhatóságú, tiszta adat: a GPS koordináta. Ezekből áll össze a munkavállalók útvonala, amelyből aztán céges-magán menetlevél is készülhet, az útvonal alapú statisztikákban szét tudjuk válogatni a hétvégi és a hétköznap megtett utakat, így, ha vasárnap valaki engedély nélkül több száz kilométert kocsikázott a céges autóval, bizonyítható, hogy visszaélés történt. A másik fontos funkció a POI, POI csoportok importálása. A fenti példánál maradva, ha van egy ügyfélcím listánk (ezeket a pontokat látogatják rendszeresen a szervizes kollégák), akkor a menetlevélben is érdemes őket megjeleníteni, így akár sofőrönként/munkavállalóként lekérdezhető, hogy melyik céget mikor látogatta meg a kolléga. A geokerítés funkció hasznos lehet, ha jelzést szeretnénk kapni, mikor lépett be és hagyta el a POI-t egy kolléga, így mérhető lesz, mennyi idő telt szerviz munkával. Még összetettebb statisztikákra vagy kíváncsi? Egyedi riportokra lenne szükséged? Keress minket bátran, tudunk segíteni!

Tracker választás

Most, hogy megtudtuk miért is fontos vigyázó szemeinket munkatársainkon tartani akkor is, ha az ország másik felében szerelnek valamit, már csak az a kérdés, hogyan oldjuk ezt meg. Fontosnak tartjuk elmondani, hogy a munkavállalót kizárólag a beleegyezésével szabad és lehet nyomkövetni, de jogilag megvan rá a lehetőség, teljesen legális. Elsősorban olyan nyomkövetőket érdemes alkalmazni, ahol a privát mód egyszerűen állítható. Ha a járműben elhelyezhető eszközt preferáljuk, a plug&play jellegű trackerek kerülnek szóba: az OBDII portra csatlakoztatható Teltonika FMB003 vagy a szivargyújtós megoldás, a Teltonika FMP100. Amennyiben a munkavállalót szeretnénk követni, mert az is fontos információ, ahogyan az autó leparkolását követően az ügyfélcímre ér, akkor az IneTracker alkalmazást javasoljuk. Természetesen a hardveres nyomkövetés autóban és a személykövetés alkalmazással egymással kombinálható megoldások.

Kérdésed van? Lépj velünk kapcsolatba!

Szakértő kollégáink várják jelentkezésedet, hogy egy ingyenes telefonos konzultáció során felmérjék pontos igényeidet!

Lépj velünk kapcsolatba!  
IneTrack GPS Nyomkövetés Kft. 

Arra koncentrálunk, hogy a legjobb nyomkövető rendszert adjuk ügyfeleinknek, a legjobb partnereket találjuk meg és eközben jól érezzük magunkat. Hisszük, hogy okos hozzáállással mindenki számára hasznos és jövedelmező együttműködés alakítható ki.